Erhverv

Dansk milliardærs pludselige død sender chokbølger gennem erhvervslivet

Den succesfulde entreprenør, og erhvervsmanden bag Huscompagniet og Casa Group, Michael Mortensen er afgået ved døden. Det meddeler selskabet Flügger, hvori han var storaktionær og formand for bestyrelsen.

Nyheden om den blot 49-årige erhvervsmands alt for tidlige bortgang har sendt chokbølger gennem erhvervslivet, hvor flere udtrykker deres kondolencer.

Og således lyder det fra Flüggers adm. direktør, Sune Schnack:

– I mange år har Michael været et personligt forbillede for mig. Han har været en kæmpe støtte både personligt og professionelt. Han vil i den grad blive savnet. Jeg kondolerer, og mine tanker går til Michaels familie og hans nærmeste.

Fra den konstituerede formand for bestyrelsen i Flügger Group A/S, Jimmi Mortensen lyder det:

– Det pludselige tab af Michael er ikke alene et stort personligt tab af en vigtig person og mentor, det er også et stort tab for Flügger og for dansk erhvervsliv, som har mistet en sand entreprenør og et overordentligt godt menneske. Vores dybeste tanker og medfølelse går til Michaels familie i denne svære tid.

Respekteret og vellidt som erhvervsmand og menneske

Mange bekendte og samarbejdspartnere fra hele landet – og især Horsens, hvor Michael Mortensen boede – har også reageret med kondolencer om den tragiske nyhed. En rystet borgmester Peter Sørensen (S) udtrykker på sin facebook-profil sin dybeste medfølelse med den efterladte familie og hylder Michael Mortensens betydning for Horsens.

Også Fodboldklubben AC Horsens begræder tabet af Michael Mortensen, hvis Casa-selskab i mange år har været navnesponsor på byens stadion.

– Michael Mortensen var en fantastisk visionær mand for Horsens og har gennem de seneste år spillet en fremtrædende rolle i AC Horsens som blandt andet bestyrelsesmedlem, sponsor, samarbejdspartner, sparringspartner og bestyrelsesformand for AC Horsens Event, der stod bag speedway, skriver klubben på Facebook.

Blå Bog:

Michael Antitsch Mortensen blev født 14. marts 1972.

I 1985 startede han som 13-årig eget firma, ApS KBIL 9 NR. 821, med en advokat som formel indehaver af selskabet på grund af sin unge alder. Firmaet lagde i underentreprise tagsten på de FM-Huse, som faderen Finn Mortensen byggede. ApS KBIL 9 NR. 821 kom senere til at hedde Ejendomsselskabet Casa og M+ Ejendomme.

I løbet af 1990’erne blev Michael Mortensen gradvist medejer af faderens virksomhed, FM-Huse.

I 2002 fusionerede FM-Huse med Søkjær Huse. Michael Mortensen solgte i 2006 75 procent af FM Søkjær til kapitalfonden Axcel, og i 2011 solgte han de sidste 25 procent. FM-Søkjær blev i 2010 slået sammen med Interbyg under navnet HusCompagniet.

I 2005 stiftede Michael Mortensen entreprenørfirmaet Casa A/S med Peter Rosengren og Per Hansen som mindretalsaktionærer.

I 2009 købte Michael Mortensen sin første andel af aktier i malerkoncernen Flügger. I 2015 kom han ind i bestyrelsen.

I 2015 omsatte Casa A/S for 1,1 milliarder kroner, og i 2016 købte kapitalfonden Catacap 60 procent af virksomheden, hvilket efterlod 40 procent til Michael Mortensen, Peter Rosengren og Per Hansen, der alle fortsatte i virksomhedens ledelse med Michael Mortensen som administrerende direktør.

I 2016 stiftede Michael Mortensen typehusfirmaet Hybel. Det rundede i 2020 en milliard kroner i årlig omsætning.

I 2020 blev han formand for bestyrelsen i Flügger, og i januar 2021 købte han aktier for 325 millioner kroner, så hans andel gik fra 10 til 26,7 procent. I juni øgede han for 33 millioner kroner sin andel til 28,2 procent.

I 2021 købte den tyske kapitalfond ActivumSG entreprenørselskabet Casa A/S for over to milliarder kroner. Michael Mortensen solgte dermed sin sidste andel på 20 procent, som ifølge Børsens indbragte ham mellem 300 og 400 millioner kroner.

I 2021 skiftede Ejendomsselskabet Casa A/S, som Michael Mortensen stiftede som 13-årig, navn til M+ Ejendomme. Det skete i forbindelse med en række ændringer i de ejendoms- og investeringsaktiviteterne, der hidtil havde været drevet samlet under navnet Casa Group. Moderselskabet M.M. 26 Holding A/S skiftede navn til M+ Invest A/S.

Michael Mortensens rolle i M+-koncernen blev derefter at være en del af den overordnede ledelse med Per Hansen, Claus Porsgaard og Peter Heide Wessel.

Frem til sin død var han bestyrelsesformand i både M+ Invest og M+ Ejendomme, ligesom han var bestyrelsesformand i 46 andre virksomheder, herunder Flügger Group, Exxit 59 og Hybel Danmark.

Han var ligeledes direktør i en lang række virksomheder, der er datterselskaber af M+ Invest, og han var bestyrelsesmedlem i blandt andre Jacobsen Plus og Familien Hede Nielsens Fond.

Ifølge M+ stod Michael Mortensen frem til sin død i spidsen for flere end 8500 boligbyggerier og over 500.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri.

Kommentarer