Farum

Flere senioregnede boliger og vild natur på vej i Farum Midtpunkt

Furesø Kommune og Furesø Boligselskab har netop aftalt at etablere flere senioregnede boliger i Farum Midtpunkt. Samtidig kommer der mere vild natur samt en ny socialøkonomisk virksomhed, der arbejder med genbrugsmaterialer.

Mandag den 1. november mødtes Furesø Kommune med kommunens største boligselskab, Furesø Boligselskab. Her blev det aftalt at arbejde for, at der i Farum Midtpunkt kan etableres flere attraktive senioregnede boliger. Dette er i tråd med kommunens visioner om at etablere 1000 nye senioregnede boliger inden for de kommende 10 år.

”Vi bliver flere ældre Furesø-borgere i fremtiden. Derfor skal vi sikre, at der er nok attraktive og senioregnede boliger. Flere ældre efterspørger en bolig, der er lettere at holde, og som ligger centralt i forhold til indkøbsmuligheder og kulturtilbud. Her kan Farum Midtpunkt være en placering, hvis boliger og adgangsforholdene gøres mere senioregnede”, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S).

”Vi kan allerede nu mærke en efterspørgsel efter ældreboliger. Derfor er vi enige i kommunens vision om flere senioregnede boliger. Vi vil nu undersøge, hvordan vi kan etablere flere attraktive almene senioregnede boliger ved at sikre elevatoradgang og ombygge nogle af de eksisterende lejligheder i Farum Midtpunkt”, fortæller Thomas Jensen, bestyrelsesformand for Furesø Boligselskab.

Mere vild natur

Furesø Boligselskab lejer et grønt område nord for Birkhøjterrasserne i Farum Midtpunkt ud mod Slangerupvej af Furesø Kommune. Her vil boligselskabet og dets beboere omdanne området, så der bliver plads til endnu mere vild natur. Tanken er at skabe plads til flere planter og urter. Der kommer kvastbunker til pindsvin og insekter, et vandhul reetableres og der laves en 30-årig træplan.

Ved mødet den 1. november aftalte Furesø Kommune og Furesø Boligselskab desuden, at de gerne vil sige ja til, at den socialøkonomiske virksomhed ”I tråd med verden” kan oprette en afdeling i Farum Midtpunkt. Virksomheden har specialiseret sig inden for grøn omstilling og producerer tekstiler af genbrugsmaterialer med afdelinger i Urbanplanen på Amager og i Lundtoftegade på Nørrebro.

Borgere, byrådsmedlemmer og faglige eksperter afleverede i maj 2021 deres anbefalinger til, hvordan Furesø Kommune kan sikre attraktive almene boligområder og forebygge parallelsamfund i fremtiden. En af anbefalingerne var tættere samarbejde mellem boligorganisationerne og kommunen blandt andet om at sætte fælles mål for en positiv udvikling af de enkelte boligområder. Det tre nye initiativer i Farum Midtpunkt er et konkret eksempel på at imødekomme disse anbefalinger.

Kommentarer